Over het koor

Kooruitje 2017 - veldboeketten makenOns koor bestaat op dit moment uit 27 vrouwen in de leeftijd vanaf 50 jaar. Zij zijn verdeeld in de stemgroepen sopraan, mezzosopraan en alt.

Enkele citaten van onze leden over het zingen bij vrouwenkoor Ludi Cantare:

  • “… ik ben na een open meezingavond direct lid geworden. Ik volgde het koor toen al 20 jaar door de concerten te bezoeken; meedoen is véél leuker!
  • “… het was belangrijk om mensen te leren kennen als nieuwkomer in De Bilt. We zingen mooie stukken in een gezellige sfeer.
  • “…mijn moeder verzorgde een paar keer de pianobegeleiding bij een concert van Ludi Cantare. Wat ik er leuk aan vind: het repertoire, de dirigent, en ik krijg altijd energie van samen zingen!
  • “… zingen is ontspannend en voor mij het sociale aspect ook heel belangrijk.
  • “…. het is een gezellig, echt Bilts/Bilthovens koor . Ik vind het jaarlijkse uitstapje aan het begin van het seizoen leuk om er weer in te komen.”
  • “… ik zing graag en het is een uitdaging vind om nieuwe liederen te leren. Bovendien is het een gezellige groep en valt er in de pauze altijd heel wat bij te praten. Al 24 jaar ga ik met plezier naar het koor!”
  • “… zingen is ontspanning en het vergroot je leefwereld. Je leert dingen die je niet had verwacht te kunnen. Je krijgt heel andere contacten.”
  • “…ik kwam er op mijn veertigste tijdens een creatieve vakantie achter dat ik zingen in een koor heel erg leuk vind. Hoewel ik vaak al moe ben voordat de repetitie begint, voel ik me na afloop weer helemaal opgeladen!

Pianobegeleiding

Caroline KuijpersLudi Cantare treedt enkele malen per jaar op. Onze vaste begeleidster op piano is Caroline Kuijpers. Caroline studeerde bij Polo de Haas aan het Conservatorium te Utrecht. Daar behaalde zij het diploma docerend musicus. Daarna  studeerde zij bij Matthijs Verschoor aan het Amsterdams Conservatorium en behaalde het diploma uitvoerend musicus. Daarnaast volgde zij masterclasses bij John Bingham.
Caroline treedt op met verschillende kamermuziekensembles en werkt veel met zangers. Ook is zij als pianist verbonden aan verschillende zangkoren.
Zij treedt ook op als solist. Muziek van Maurice Ravel en Claude Debussy zijn daarbij vaak op het programma te vinden.  Als solist speelde zij onder meer het pianoconcert voor de linkerhand van Maurice Ravel.
Verder is zij parttime werkzaam als projectcoördinator muziek bij Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam.