Vrouwenkoor Ludi Cantare

 

Vrouwenkoor Ludi Cantare uit Bilthoven/ De Bilt bestaat dit jaar 35 jaar. Om dit te vieren, togen de 27 dames van het koor half september naar het mooie Drenthe. Daar werd het jubileumjaar feestelijk ingeluid door middel van een gezellig weekend onder elkaar. Het nuttige werd met het aangename verenigd in de vorm van een expressieworkshop; ook maakte het koor een rondvaart en wandeling door het prachtige natuurgebied De Wieden.

Onder het genot van drank en spijs haalden de dames herinneringen op aan concerten van langer of korter geleden en passeerden dirigenten die voor het koor stonden de revue. Een koor dat zo lang bestaat, ondergaat natuurlijk diverse gedaantewisselingen, zoals een aantal leden van het eerste uur kan vertellen. Zo bestond het koor bij de oprichting uit twaalf vrouwen, die elkaar van het schoolplein van de toenmalige Laurensschool, en van de tribune in zwembad Brandenburg kenden. Vijf van deze twaalf dames zijn nog steeds lid van het koor! Maar gelukkig is er ook voldoende nieuwe aanwas, zodat deze 35-jarige dame nog steeds springlevend is.

Winterconcert
Op 15 december sluit vrouwenkoor Ludi Cantare haar jubileumjaar af met een winterconcert in de Centrumkerk aan de Julianalaan te Bilthoven. Dit jaar wordt ons koor voor de kerstconcerten opgedeeld in twee koren; we zingen liederen in de volledige bezetting zoals u die van ons kent, en daarnaast enkele liederen door een deel van ons koor.

A Little Jazz Mass Bob ChilcottMet de volledige bezetting zingen wij onder andere A Little Jazz Mass van Bob Chilcott: jazzy arrangementen van het Kyrie, Gloria, Sanctus, Benedictus en Agnus Dei.

Met het deelkoor zingen wij onder andere de Engelse christmas carol ‘There was a pig’ van Percy Grainger (hier te horen in orkestuitvoering).