Vrouwenkoor Ludi Cantare

Vrouwenkoor Ludi Cantare uit Bilthoven / De Bilt

Ludi Cantare is een vrouwenkoor uit Bilthoven/ De Bilt. ‘Ludi Cantare’ betekent ‘zingen met speelse ondertoon’, populair gezegd: ‘lekker zingen’.
Ons koor is in 1984 opgericht en heeft 20-25 leden.

Enkele citaten van onze leden over het zingen bij vrouwenkoor Ludi Cantare:

“… ik na een open meezingavond direct lid geworden ben. Ik volgde het koor toen al 20 jaar door de concerten te bezoeken; meedoen is véél leuker!

“… het belangrijk was om mensen te leren kennen als nieuwkomer in De Bilt. We zingen mooie stukken in een gezellige sfeer.

“…mijn moeder een paar keer de pianobegeleiding verzorgd heeft bij een concert van Ludi Cantare. Wat ik er leuk aan vind: het repertoire, de dirigent, en ik krijg altijd energie van samen zingen!

“… zingen ontspannend is en voor mij het sociale aspect ook heel belangrijk is.

“…. het een gezellig, echt Bilts/Bilthovens koor is. Ik vind het jaarlijkse uitstapje aan het begin van het seizoen leuk om er weer in te komen.”

“… ik graag zing en het een uitdaging vind om nieuwe liederen te leren. Bovendien is het een gezellige groep en valt er in de pauze altijd heel wat bij te praten. Al 24 jaar ga ik met plezier naar het koor!”

“… zingen ontspanning is en het vergroot je leefwereld. Je leert dingen die je niet had verwacht te kunnen. Je krijgt heel andere contacten.”

“…ik op mijn veertigste tijdens een creatieve vakantie erachter kwam dat ik zingen in een koor heel erg leuk vind. Hoewel ik vaak al moe ben voordat de repetitie begint, voel ik me na afloop weer helemaal opgeladen!