Dirigent

Chris Pouw

“Een passie voor wat mensen verbindt en voor vocale muziek uit alle tijden komen voor mij samen in dirigeren.”

Chris studeerde muziekwetenschappen aan de Universiteit van Utrecht en koordirectie aan het conservatorium van Amsterdam bij Daniel Reuss. Hij volgde cursussen en lessen bij Jos van Veldhoven, Paul van Nevel, Roland Kieft en Lucas Vis en nam vier keer deel aan de ‘Kurt Thomas dirigenten cursus’.
Na een succesvol examen koordirectie in 2000 heeft hij zich verder ontwikkeld als orkest- en operadirigent.
Aansluitend volgde Chris orkestdirectielessen bij Jurjen Hempel en de ‘Orkney Conducting Course’ onder leiding van Martyn Brabbins met het BBC Philharmonic Orchestra en het Nash Ensemble. Ook nam hij twee keer deel aan de ‘London Conducting Workshop’ onder leiding van John Farrer met ‘The New Professionals’.
In zijn carrière als koor-, opera- en orkestdirigent was Chris Pouw dirigent van diverse koren en orkesten in uiteenlopende bezetting en format. Als assistent-dirigent was hij betrokken bij Verdi‘s Falstaff, was hij artistiek en muzikaal leider van Mozarts Don Giovanni en had hij de leiding over Gluck’s Orfeo. Met het koor en orkest van I Romantici maakte hij binnen- en buitenlandse tournees met Brahms’ ‘Ein Deutsches Requiem’, Rachmaninovs’ ‘The Bells’, Bruckner’s ‘Miss in f-moll’ en het ‘Requiem’ van Verdi.
Vocale muziek blijft een grote liefde van Chris Pouw. Niet eerder was hij dirigent van een vrouwenkoor. Een mooi nieuwe uitdaging die hij vol enthousiasme op zich heeft genomen.