Dirigent

joost-van-velzenJoost van Velzen is koordirigent en klassiek zanger (tenor). Na zijn klassieke zangopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag raakte hij al snel verknocht aan de oude muziek en het liedrepertoire. Met de vertolking van enkele rollen bij de Dutch National Opera Academy maakte hij bovendien kennis met het muziektheater. De combinatie van oude muziek en het theater, in het bijzonder van componisten als Purcell, Monteverdi en Händel, werd een eerste specialisatie.
Na een aantal jaren te hebben gewerkt als solist, zangdocent en ensemblecoach, werd Joost steeds vaker gevraagd als repetitor en als koordirigent. Om zich meer te bekwamen in het vak heeft hij de applicatie-opleiding koordirectie voor professionele musici gevolgd aan het conservatorium van Utrecht.

Inmiddels heeft Joost zijn eigen barokopera-groep Canta Felice, en dirigeert hij een aantal koren, waaronder renaissancekoor Chiaroscuro, vrouwenkoor Ludi Cantare en projectkoor Qui Vive.
Daarnaast is hij een veelgevraagd repetitor bij onder andere het Utrechts Studenten Koor en Orkest, Camerata Vocalis en stichting PerSonare.

Als solist nam Joost in de afgelopen jaren deel aan een aantal muziektheaterproducties bij o.a. Barokopera Amsterdam, The Restoration Company, Holland Opera, Muziektheater Hollands Diep en Vocaal Lab. Ook de grote oratoriumwerken staan graag op zijn lessenaar.
Tenslotte is Joost ensemblezanger bij Cappella Amsterdam.

Voor meer informatie kunt u terecht op: www.joostvanvelzen.com